Ευρωπαϊκό Βιογραφικό (Europass)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 4
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 europass-biografiko-cv

Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι το Ευρωπαϊκό βιογραφικό (Europass), καθώς είναι σχετικά πρόσφατο. Αναφέρουμε παρακάτω κάποιες συνοπτικές γνώσεις για να σας βοηθήσουμε.

Κάποιες χώρες (ακόμα και Ευρωπαϊκές), είναι πιθανό να έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες ή πρόσθετες απαιτήσεις όσο αφορά τη σύνταξη και αποστολή βιογραφικού. Για να μπορέσει να εξαλείψει αυτό το παράγοντα η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισε να προωθήσει ένα ενιαίο τύπο βιογραφικού για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να γίνει πιο εύκολα η διαδικασία πρόσληψης κάποιου υπαλλήλου από άλλη χώρα που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Εν γένει η πολιτική που ακολουθείται είναι η ακόλουθη:

- Αν η εταιρεία που θέλετε να κάνετε αίτηση για εργασία είναι πολυεθνική, τότε σίγουρα θα πρέπει να διαλέξετε το Europass σαν είδος βιογραφικού.

- Αν η εταιρεία που θέλετε να κάνετε αίτηση για εργασία είναι μεσαία ή μεγάλη, τότε θα πρέπει αρχικά να κοιτάξετε στην ιστοσελίδα της εταιρείας αν έχει κάποια πρότυπη φόρμα βιογραφικού που σας ζητάει να συμπληρώσετε. Αν δεν έχει τότε θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε Europass ή κάποιο άλλο είδος βιογραφικού.

- Αν η εταιρεία που θέλετε να κάνετε αίτηση για εργασία είναι μικρή, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα θέλετε να αποφύγετε το Europass, γιατί μπορεί να μη το γνωρίζουν.


Παρακάτω θα βρείτε τους απαραίτητους συνδέσμους:

Σύνταξη Ευρωπαϊκού βιογραφικού (Europass) online:

https://europass.cedefop.europa.eu/editors/el/cv/compose

Έτοιμες φόρμες Ευρωπαϊκού βιογραφικού (Europass)

http://europass.cedefop.europa.eu/el/documents/curriculum-vitae/templates-instructions

 

[Πηγή: www.e-biografiko.gr]

 

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn